Lineære bedømmelser

Lineære bedømmelser;

hn_vl7p6h9tyqt04lrl4xc8gk6w9sq5l2g9_450_363

Syntes at dette system er ganske genialt: http://www.heste-nettet.dk/nyheder/12422/

Lineær registrering der sørger for at tage de subjektive unfair bedømmelser ud af kåringerne. Groft sagt 🙂 Eller det minimerer risiokoen, da det er meget objektive ting der spørges til og afgives en bedømmelse ud fra. Der ligges ikke op til noget overvejende subjektivt, med meget fåkarakterer. De gamle bedømmelser, var jo forholdsvis få karakterer og en meget kort bedømmelse, som regel på bare få linjer. Så her var der større mulighed for at tage heste man gerne selv så komme videre. Her har avlerne noget at arbejde med. De får MANGE punkter og en udførlig beskrivelse. De kan gå ind og se hestens stærke og svage punkter og kan på et bedre grundlag gå ind og se hvilken hingst/hoppe de skal vælge for at få suppleret. Der udover er der forskellige kriterier fra race til race. Et bedre avlsredskab, meget proffesionelt. Jeg er fan!