Ormekur

Grunden til at der for nogle år siden blev indført praksis med gødningsprøver, var ikke fordi dyrlægerne var grådige. Det var fordi at der i nogle af vores nabolande opstod resistens fra ormenes side imod ormekure. Dvs at man ikke kunne behandle hestene mod orm. Vi gik derfor væk fra at give hestene ormekur fast forår og efterår og indførte istedet, at man kan få taget en gødningsprøve forår og efterår. Og hvis hestene har orm, får man en ormekur. På den måde optimerer vi chancerne for at vi kan behandle mod orm nu og i fremtiden. Hvis ikke der var sat ind og indført systemet med gødningsprøver, kunne vi have endt ud i en lignende situation, hvor vi ikke kunne behandle vores heste.

Der bliver ind imellem solgt ormekure sort, udenom systemet. Det er meget dumt at købe disse ormekure, da det:

  • for det første er ulovligt
  • du ved ikke hvordan de har været opbevaret ( det meste medicin skal opbevares ved en bestemt temperatur for at bevare effekten)
  • du ved ikke hvad de dækker og hvis ikke du har fået taget en gødningsprøve;
  • Så ved du ikke om din hest har brug for ormekuren eller hvilke orm der skal behandles imod.

Analyse af en gødningsprøve koster mellem 75,- og 175,-. Og en ormekur  200-300,-. Så der er jo også en hvis økonomi i at kunne nøjes med en gødningsprøve. Læs mere om mindskning af ormepres på en fold under: Indretning af den perfekte fold.